18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
12. září 2024

Smola a Slavíček v přípravě zaujali. Oba podepsali smlouvy se Slavií

Dvaadvacetiletý Jan Smola a o dva roky mladší Šimon Slavíček podepsali smlouvy v Edenu. Oba útočníci svými výkony v průběhu přípravy zaujali trenéry a budou i nadále součástí slávistického kádru.

Zatímco Slavíček absolvoval se Slavií i letní suchou tréninkovou fázi, Smola se připojil až na začátek přípravy na ledě. Oba se pak dokázali prosadit v zápasech, Slavíček se trefil čtyřikrát a na další dvě branky nahrál, jeho starší spoluhráč zaznamenal jeden gól a tři asistence.

Smola míří po produktivní sezoně ve druhé lize do Maxa ligy

Jan Smola sbíral v seniorském hokeji zatím převážně druholigové zkušenosti, zahrál si za Děčín, Ústí nad Labem i krátce v Letňanech. V minulé sezoně měl v děčínském dresu průměr bodu na zápas a pro letošní ročník si vybojoval druhou příležitost v Maxa lize. Tu první měl v sezoně 2021/22 v Litoměřicích, kde odehrál 20 zápasů a s týmem se stal dokonce vítězem základní části.

„Na Honzu jsme dostali dobré reference, proto jsme ho vzali do try-outu. Postupně se dostával do optimální kondice a připravenosti a místo si uhrál. Jeho devízou je hokejovost, hra s pukem, dobře čte hru, a i když hrál nižší ligu, tak pořád je to mladý kluk, který se může posouvat. V mých očích na Maxa ligu v pohodě má a šanci si zaslouží,” komentuje sportovní konzultant Patrik Eliáš.

„Když jsem přišel do Slavie na zkoušku, tak jsem to bral jako takovou poslední šanci podívat se ještě do profesionálního hokeje. Snažil jsem se ale nepřipouštět, že by to nevyšlo, věřil jsem si a jsem rád, že to takhle dopadlo a zůstal jsem v týmu,” přibližuje Smola.

Kompletní rozhovor přineseme na webu v pátek.

Slavíček hlásí návrat po dvou a půl letech

Slávistický odchovanec a mládežnický reprezentant Šimon Slavíček odešel v prosinci 2021 do kanadské OHL, kde strávil dvě a půl sezony. Nejvíce se mu dařilo v té poslední, kde nasbíral 48 bodů v 59 zápasech, teď se na ni pokusí navázat zpátky doma.

„Šimon je slávista, byl nějakou dobu v zámoří a přivedl si odtud super návyky. Vidím v něm kluka, který se chce zlepšovat, je pracovitý, zajímá se, dělá věci navíc, je silný na puku a dobře čte hru. Potřebuje akorát trochu zrychlit v přemýšlení na ledě, protože první liga je za mě kvalitnější než juniorská liga v cizině, ale s tím se dá pracovat, obzvlášť v jeho případě. Chce vyhrávat a být lepší každý den a věřím, že i naši zkušení hráči mu pomůžou posunout se dál,” říká Eliáš.

„Jsem rád, že jsem se vrátil, odehrál jsem tu snad jedenáct let,” říkal Slavíček v nedávném rozhovoru na našem webu a zároveň vyhlížel blížící se start sezony: „Tenhle tým má hodně co nabídnout. Máme na to uhrát velmi dobrý výsledek.”

Maxa liga startuje už v sobotu, první domácí zápas odehrají slávisté ve středu 18. září od 18:00 proti Přerovu. Vstupenky jsou v prodeji ONLINE.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
PREVIEW 15.9.2024

Houževnatý Přerov na začátek! Slávisté otevřou ligu domácím duelem

Po odložení venkovního zápasu proti Zlínu sešívaní odstartují Maxa ligu před vlastními fanoušky, ve středu se v Edenu utkají s přerovskými Zubry. Hned na úvod sezóny tedy změří síly s jedním ze svých ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov