Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
2. prosince 2022

V Jindřichově Hradci proti Jihlavě. Dokáží slávisté uloupit další venkovní body?

Sešívaní jedou po dramatické středeční přestřelce se Vsetínem do Jindřichova Hradce, kde změří síly s Jihlavou. Ta se sice na rozdíl od nich naladila na sobotní duel vítězstvím, na „domácím“ ledě ale nevyhrála od konce října. Naváže Slavia na poslední venkovní triumf z Prostějova?

26. kolo Chance ligy: HC Dukla Jihlava vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (38 b.)
Tabulka
13. místo (27 b.)
60:70
Skóre
57:75
Otakar Šik (12+7)
Patrik Miškář (9+10)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (7+10)
Otakar Šik (12 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek (7 gólů)
Filip Dundáček (1+6)
Nejproduktivnější obránce
Karel Klikorka (2+11)
Adam Beran (91,07 %)
Adam Wolf (82,93 %)
Brankáři
Roman Málek (91,51 %)
Michal Pittr (81,63 %)
Pardubice B – Jihlava 2:4
Poslední zápas
Slavia – Vsetín 4:5

Slavii ve středečním zápase se Vsetínem trápila početná marodka. Po rozbruslení se totiž ke zraněným hráčům včetně kapitána Tomáše Knotka přidal útočník Michal Poletín, zdravotní potíže měl v průběhu utkání i Lukáš Žejdl. „Čekáme na to jako na smilování,“ komentoval návrat klíčových hráčů do základní sestavy trenér týmu Daniel Tvrzník.

I přes to šli slávisté do vedení, když na 4:2 zvyšoval ve 38. minutě svým druhým gólem obránce Vladimír Roth. Valaši se ale ještě do druhé sirény dostali na dostřel a ve třetí třetině duel otočili na 5:4. Vyrovnání nepřinesla ani závěrečná hra bez brankáře. Slavia tak po reprezentační pauze stále čeká na plnou výhru za tři body.

Jihlava se „doma“ trápí

V poslední době se nedaří ani Jihlavě, která sice v minulém kole uspěla poměrem 4:2 v Chrudimi, předchozí tři duely ale ztratila. Dukla se navíc trápí v „domácích“ utkáních, které kvůli špatnému technickému stavu stadionu hraje jinde. Prohrála jich už pět v řadě, naposledy v nich uspěla na konci října.

Gólem ke středeční výhře nad Pardubicemi B přispěl Otakar Šik, který vsítil už svou dvanáctou branku v sezóně a je tak nejlepším střelcem Jihlavy. Společně s ním je na celkových devatenácti bodech Patrik Miškář, který si v minulém zápase připsal asistenci. Na pozoru budou muset sešívaní být i před Jiřím Fronkem a Tomášem Harkabusem. První jmenovaný v Jihlavě hostuje z extraligového Litvínova.

Červenobílí se budou snažit Jihlavě oplatit domácí porážku z října, kdy v Edenu prohráli 2:3. Dopomoct jim k tomu bude chtít i nejnovější zahraniční akvizice Edgars Kulda, který si už ve dvou předešlých zápasech dokázal připsat dvě asistence. „Slavia je tým s dlouhou historií, jsem rád, že můžu být právě tady,“ komentoval lotyšský útočník svůj přesun do Prahy.

Právě on může Slavii pomoct k prolomení dlouhého čekání na tříbodovou výhru a nastartovat tak jízdu za tolik potřebnými body. Blízko plnohodnotné výhry byli sešívaní už v předešlém venkovním utkání v Prostějově, odkud si ale nakonec odvezli výhru po nájezdech.

Jestli se Pražanům podaří získat další body z venkovní půdy, zjistíme tuto sobotu. Zápas začíná v 16:30 na stadionu Jana Marka v Jindřichově Hradci, sledovat jej můžete online na Hokejka TV či prostřednictvím www.onlajny.com.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více