18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
13. září 2024

Věřil jsem, že místo v týmu vybojuju. Přijmu roli, kterou mi trenéři nastaví, říká Smola

Ke Slavii se připojil až na startu přípravy na ledě, ale během měsíce dokázal přesvědčit trenéry, že si místo v kádru zaslouží. Dvaadvacetiletý útočník Jan Smola se tak může chystat na svoji soutěžní premiéru ve slávistickém dresu. „Příprava byla dlouhá, už se těším na první mistrák,” říká v rozhovoru.

Když jsi na konci července nastupoval se Slavií do přípravy, jaká jsi od toho měl očekávání?
Pro mě osobně to byla taková poslední šance podívat se ještě do profesionálního hokeje. Bral jsem to tak, že buď to vyjde a budu hrát první ligu, nebo to nevyjde a pak už na to myšlenky mít nebudu. Ale snažil jsem se nepřipouštět, že by to nevyšlo, věřil jsem si a jsem rád, že to takhle dopadlo a zůstal jsem v týmu.

Pomohla ti k sebevědomí loňská sezona, kde jsi v dresu Děčína sbíral bod na zápas?
Určitě, povedla se jak mně osobně, tak týmově. Myslím si, že jsme předvedli v Děčíně velice dobrou sezonu a určitě mi to pomohlo i k tomu, abych se posunul výš.

Jak těžké bylo zvyknout si na tempo tréninků ve Slavii?
Ze začátku to pro mě bylo náročnější, jelikož jsem neabsolvoval suchou přípravu s klukama, ale postupně se to zlepšovalo a cítil jsem se každý týden a lépe a lépe. Teď už je to dobré.

„Proti Zlínu to bude náročný start, je to kvalitní tým se spoustou zkušených hráčů. Ale my si půjdeme pro vítězství.“
Jan Smola o sobotním soupeři Slavie

Jakou bys měl mít v týmu roli?
To je otázka spíš na trenéry, budu plnit takovou roli, jakou mi určí.

Zeptám se tedy jinak. Jak by ses jako hráč charakterizoval?
Vždycky jsem se snažil dávat co nejvíc gólů a být platný pro tým bodově. Určitě bych to rád plnil i tady, ale nebráním se ani defenzivní roli, a to, co mi trenéři nastaví, se budu snažit plnit na maximum.

Jaké si kladeš pro sezonu cíle?
Určitě ty nejvyšší. Atakovat první příčky a nejlépe třeba i vyhrát ligu. Už jednou se mi to povedlo s Litoměřicemi, kde jsme vyhráli základní část, a bylo by super si tohle zopakovat.

Po posledních nepříliš povedených sezonách by to byla pro Slavii velká vzpruha. Cítíš v kabině tlak nebo větší očekávání?
Nikdo teď nebere ohled na to, co bylo, každý se soustředí na to, co bude. Minulost je hozená za hlavu a i z kluků, kteří tady jsou delší dobu, cítím, že chtějí jít do nové sezony s čistým štítem a uspět. Je to jen na nás, jak to dopadne.

Sezona startuje už v sobotu. Jak se těšíš?
Těším se moc, příprava na ledě už byla dlouhá, máme za sebou hodně zápasů. Už aby byl první mistrák.

Na úvod vás ale nečeká nic jednoduchého, zápas ve Zlíně proti jednomu z favoritů soutěže…
Bude to hodně náročné. Naposled jsem je pozoroval, když hráli loni semifinále proti Litoměřicím a je to kvalitní tým se spoustou zkušených hráčů. Ale my si půjdeme pro vítězství.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
PREVIEW 15.9.2024

Houževnatý Přerov na začátek! Slávisté otevřou ligu domácím duelem

Po odložení venkovního zápasu proti Zlínu sešívaní odstartují Maxa ligu před vlastními fanoušky, ve středu se v Edenu utkají s přerovskými Zubry. Hned na úvod sezóny tedy změří síly s jedním ze svých ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Slavia Praha
HC ZUBR Přerov