Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
6.3.2014

I přes zlepšený výkon mladší dorostenci v Hradci na body nedosáhli

36. kolo, čtvrtek 6.3.2014, Hr. Králové - Slavia
Hr. Králové
4:1
1:0, 0:1, 3:0
Slavia

Branky a nahrávky: 8. Matouš (Hroudný), 50. Pavlík (Matějček), 53. Hidveghy (Pavlík, Fanderlik), 57. Štohanzl (Dvořák, Jirásek) – 25. Brož (Vorreiter). Rozhodčí: Tomáš Veselý - Jan Pechánek, Michal Antalík. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 32:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Sestavy

Hr. Králové

Vomáčka (Weiss) – Voňka, Hroudný, Šalda, Fanderlik, Martinec, Matouš, J. Moník, F. Moník, Matějček, Pažourek, Jakubec, Jirásek, Dvořák, Štohanzl, Maršík, Kynčl, Hejna, Hidveghy, Pavlík "C"

Slavia

Patera (Mesjar) – Novotný, Duda, Vorreiter, Melovič, Šantrůček, Šmíd, Krásný – Netolický, Kern, Šteiner "C", Fiala, Brož, Kovář, Marek, Patočka, Kohút

Tým Josefa Beránka přijel v předehrávce 36. kola do Hradce Králové. Mladší dorostenci Královských lvů zahájili po Vánocích stíhací jízdu za play-off a dnešní výhrou 4:1 si účast ve vyřazovacích bojích definitivně zajistili. Červenobílí nebyli horším týmem a půlku zápasu Hradec přehrávali, nespočet šancí a přesilovek se jim však nepodařilo proměnit v potřebné góly. Mladí slávisté se tak do Prahy vrací s nepořízenou a už 8 zápasů čekají na tříbodovou výhru.

Již v čase 2:30 dostali Pražané parádní příležitost ke skórování. Domácí pozapomněli na disciplínu, a nabídli tak hostům přesilovku 5 na 3. V nevídané pozici se ale ocitl domácí kapitán Pavlík, který i v dvojnásobném oslabení ujel obraně Slavie, kterou od ostudné branky zachránil pouze zásah Patery. I Hradec si v první třetině vybral jednu ze svých slabších přesilovek. Ve své početní výhodě nabídli domácí příležitost k otevření skóre hostujícímu Šmídovi, Vomáčka však odolal.

V 8. minutě už ale Královští lvi přesilovku využili. Kryštof Hroudný nahodil puk na Pateru, ten pouze vyrazil před sebe, kde Dominik Matouš mrštnou otočkou uklidil kotouč do sítě. Hostující dorostenci byli dravější a snažili se o srovnání skóre, gólu se ale v prvních dvaceti minutách nedočkali. Asi v největší příležitosti se ocitl Patočka, který (znovu v oslabení) dokonce Vomáčku překonal, puk ale z brankové čáry odpálil jeden z domácích beků.

Přestávka herní projev obou mužstev příliš nezměnila. Slávisté se tlačili do útoku, Hradečtí poté využívali okénka v jejich obraně. Po jednom z protiútoků domácích vzali ve 24. minutě červenobílí až příliš prudce za záchranou brzdu a Královští lvi měli k dobru trestné střílení. Toho se ujal domácí kapitán Pavlík. Hezkou kličkou do bekhendu sice Pateru dostal tam, kam potřeboval, konstrukce branky ale naštěstí stála při hostech, a tak Pavlík nastřelil pouze tyčku.

Místo navýšení vedení tak přišlo vyrovnání nabuzených hostů. Štěpán Vorreiter ve 25. minutě zabojoval v rohu kluziště, poslal puk k Jarolsavu Brožovi a ten z mezikruží končně Vomáčku prostřelil. Nejmladší ze slávistů svou brankou znovu nalil novou krev do žil hostů. Obrat mohl dokonat Lukáš Netolický, ten ale po nádherném vyškolení hradecké obrany šeredně minul prázdnou branku. Další šance lépe hrajících slávistů zmařil bezchybný Vomáčka.

Domácí postupně hru vyrovnali a Paterovi také několikrát hezky zatopili. Červenobílým se ale nabídla další obrovská příležitost ke zvrácení zápasu. Stejně jako Hradec získali ve 42. minutě možnost trestného střílení, které ke smůle hostů perfektní Vomáčka provádějícímu Kohútovi vykryl. Za hlavu se tak hosté chytali v 50. minutě.

Právě rozdílová branka nejlépe demonstrovala, že štěstí dnes při Slavii rozhodně nestojí. Radovan Pavlík přejel modrou čáru a bez váhání zkusil střelu, kterou tak nešťastně tečovala hostující obrana, že přesouvající se Patera neměl šanci zasáhnout. O minutu později přišlo vyloučení Slavie a hradečtí lvi vycítili perfektní nabídku rozhodnout zápas. To se jim nakonec díky Patriku Hidveghymu podařilo a znovu v tom byl pořádný ranec smůly pro hosty. Patera opět reagoval na původní střelu a na následnou teč již nestačil. Definitivní pojistka pro domácí přišla v 57. minutě. Martin Štohanzl po zmatcích ve slávistické obraně zavěsil přesně do růžku. Červenobílým prostě nebylo přáno a ani v jedné z mnoha stoprocentních příležitostí proti vynikajícímu Vomáčkovi neuspěli. Jeden gól proti mladším dorostencům Hradce na úspěch nestačil, slávisté tak odjeli z východu Čech s nepořízenou. Domácí lvi mohli po výhře 4:1 začít slavit vytoužené play-off, do kterého se Slavia letos nepodívá.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více