Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.11.2014

I prasklá pneumatika pomohla mladšímu dorostu udolat Písek

15. kolo, čtvrtek 13.11.2014, Slavia - Písek
Slavia
6:1
1:0, 3:1, 2:0
Písek

Branky a nahrávky: 8. Bajer (Zderadička), 26. Martínek, 30. Brož (Wünsch, Kern), 34. Bajer (Vobořil, Martínek), 46. Klapka (Kern), 51. Kern (Klapka) – 23. Schwamberger (Matiášek, Škola). Rozhodčí: Jechoutek - Doležal, Klouček. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Střely na branku: 36:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Sestavy

Slavia

Patera – Török, Wunsch, Melovič, Štibingr, Vobořil, Zderadička, Šantrůček – Brož, Houška, Bajer, Všetečka, Kern, Mach, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Martínek.

Písek

Kříž – Kroupa, Rákosník, Hora, Had, Škola, Řehoř – Schwamberger, Kolda, Pejša, Novák, Přibyl, Šebesta, Matyášek, Novotný.

Domácí Slavia porazila v 15. kole Písek vysoko 6:1. Roli favorita potvrzovali sešívaní od počátku utkání a skóre mohlo být nakonec mnohem vyšší. Před nedělním derby se Spartou si tak dorostenci razantně zvedli sebevědomí. Hostům z Písku nebylo přáno už při cestě do Prahy, kdy se museli vypořádat s kuriózní nehodou.

Při cestě do hlavního města měli jihočeští hokejisté pořádnou porci smůly. K chybějícím článkům písecké sestavy se přidal další problém poté, co prasklá guma autobusu poranila kotník jednomu z hostujících obránců. „Padla rána, vyrazilo tu podlahu a zlikvidovalo mu to kotník,“ popisoval nešťastnou nehodu písecký trenér Miroslav Krupka. V jeho sestavě tak zbyli pouzí čtyři hrající beci a ti měli s útočnými řadami Slavie velké problémy.

Od začátku utkání se na brankáře Kříže valil jeden útok za druhým. Drtivý úvodní nápor hosté přečkali, skóre otevřel až v 8. minutě Josef Bajer povedenou dorážkou po střele Zderadičky. Do konce třetiny měli ale ještě hosté dost sil Slavii vzdorovat a sami se pokoušeli osmělit ve své útočné třetině.

Píseckým hokejistům se podařilo dokonce vyrovnat. Kapitán hostů Tomáš Schwamberger potrestal na začátku druhé části chybu Slavie střelou mezi Paterovy betony. Pak už ale úřadovali jenom domácí. Vedení vrátil sešívaným ve vlastním oslabení Viktor Martínek hezkou kličkou do bekhendu. Ve 30. minutě to bylo po střele Jaroslava Brože do růžku branky už o dva góly.

O čtyři minuty později se důraznému Josefu Bajerovi opět vyplatila bojovnost a slávisté mohli nabýt za stavu 4:1 zaslouženého klidu. Písečtí naprosto odpadli a ve třetí třetině se snažili jenom důstojně utkání dohrát. Duo Klapka–Kern ale rozjásalo domácí střídačku ve třetí třetině ještě dvakrát.

Domácí kapitán Kern nejprve rozjel brejk, počkal na najíždějícího Adama Klapku, který krásnou střelou navýšil skóre. V 51. minutě si oba aktéři vyměnili role. Nádherný průnik Klapky skrz píseckou obranu zakončil po nápadité přihrávce Jan Kern do prázdné branky. Domácí ke konci utkání opanovali led, Kříž už ale, několikrát i díky brankové konstrukci, nekapituloval.

Po závěrečné siréně se na ledové ploše seskupila hromada šťastných slávistů na bezmocném brankáři Paterovi. A všichni už věděli - tento tým letos v play-off chybět nebude.

Ohlasy trenérů

Jan Šťastný (HC Slavia Praha): „Není jednoduché potvrdit roli favorita. My jsme ale k utkání přistoupili s veškerou pokorou. V reprezentační pauze jsme se snažili zapracovat na kondici a herních dovednostech a v dnešním utkání to bylo vidět. Navíc jsme přidali i hezké branky.“

Miroslav Krupka (IHC Písek): „Před dnešním zápasem jsme měli problémy se sestavou. K tomu se přidal ještě další kluk, kterému prasklá guma u autobusu zlikvidovala kotník. Takže si myslím, že 1:6 ještě není tak špatný výsledek. Dopustili jsme se poměrně hodně hrubých chyb, v útočném pásmu jsme byli neškodní, takže na zisk nějakého bodu jsme dnes pomýšlet nemohli.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více