Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.12.2015

Osmáci nasázeli v malém derby Hvězdě deset branek!

17. kolo, neděle 13.12.2015, Slavia - Hvězda Praha
Slavia
10:2
4:0, 5:1, 1:1
Hvězda Praha

Branky a nahrávky: 1. Kaňka (Kubánek, Konopásek), 2. Kaňka, 7. Kaňka (Kubánek), 14. Labuzík, 23. Konopásek (Kaňka, Kubánek), 23. Matějka (Konopásek), 30. Labuzík, 37. Konopásek (Moravec, Kaňka), 40. Kaňka (Konopásek), 59. Svoboda (Brummel, Gajda) – 34. Krejžík (Adamec), 49. Jurda (Čermák). Vyloučení: 2:4. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 23. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 9:1, 8:2, 10:2.

Sestavy

Slavia

Milec – Matějka, Sýkora, Kubánek, Gajda, Němeček, Konopásek, Svoboda, Moravec, Čapka, Kaňka, Brummel, Jágr, Topol, Urych, Labuzík

Hvězda Praha

Hrstka – Čop, Skorčík, Jurda, Racek, Kalný, Pérez, Šrámek, Adamec, Čermák, Hanžl, Šafránek, Krejžík, Zíma, Adam

Slávisté načali druhou polovinu základní části ve velkém stylu. V Edenu nedali Hvězdě sebemenší šanci a jasnou převahu přetavili v jasné vítězství. Nakonec se červenobílí prosadili dohromady desetkrát, čtyři góly si připsal Jakub Kaňka.

Sešívaní vstoupili do utkání skvěle, už po třinácti vteřinách si totiž první útok skvěle vyměnil puk a Jakub Kaňka už měl před odkrytou klecí lehkou práci. Neuběhly ani dvě minuty a domácí přidali druhou trefu. Znovu si příležitost vypracoval Jakub Kaňka, který projel útočným pásmem a bez problémů zakončil přesně za Hrstku.

O chvilku později našel Konopásek Kubánka, který ale z první nepřekonal přesouvajícího se Hrstku. Následně hráli hosté přesilovou hru, gólově se ale prosadili domácí. Jakub Kaňka si několikrát vyměnil kotouč s Kubánkem a následně vypálil přesně k bližší tyči. Kaňka tak zkompletoval hattrick za necelých šest minut.

Červenobílí přidali v první části ještě jednu branku, když se k puku dostal Tomáš Labuzík, který z otočky prostřelil Hrstku. V dobré pozici byl ještě Kaňka, po kličce do bekhendu ale mířil jen do brankářovy lapačky.

Slávisté pokračovali i ve druhé periodě v dobrém hokeji, což potvrdili hned ve 23. minutě, kdy Kaňk našel zpoza klece Františka Konopáska, který z první využil přesilovou hru. Ve stejné minutě se Konopásek proměnil v nahrávajícího hráče, který uvolnil na modré čáře Jana Matějku a ten tvrdou ranou trefil přesně horní roh Hrstkovy klece.

V polovině duelu se po střele Jágra odrazil puk do brankoviště, kam si nejrychleji sjel Tomáš Labuzík, který bez problémů doklepl kotouč do sítě. Dlouho to sice vypadalo, že se hosté neprosadí, nakonec ale tvrdý pokus Martina Krejžíka skončil až v brance. Sešívané však inkasovaný gól nezastavil, Konopásek sice napoprvé ještě neuspěl, když mířil jen do tyčky, následně se ale František Konopásek trefil přesně pod víko.

V poslední minutě druhé třetiny zastavil křižnou přihrávku Jakub Kaňka, který se následně neukvapil a ve správný moment zamířil nad Hrstkovu lapačku. Ve třetím dějství se už ani z jedné strany nehrál příliš pohledný hokej, přesto se ještě oba týmy prosadily.

Nejdříve se o snížení postaral Josef Jurda, který využil nedorozumění v sešívané rozehrávce a po samostatné akci zakončil do odkryté klece. Poslední slovo si ale vzali slávisté, Brummel nahrál na levou stranu Jakubu Svobodovi, který mířil přesně mezi Hrstkovy betony.

Ohlasy trenérů

David Kuna (HC Slavia Praha): „Po minulém víkendu, kdy jsme měli volno, jsme měli před sebou dvě utkání a myslím si, že jsme je zvládli velice dobře. Oproti utkání v Letňanech jsme dnes měli velice dobrý vstup do utkání a to i dle mého soudu rozhodlo o vítězi utkání. Jsem ale rád, že hráči chtěli být aktivní po celý čas utkání, jen trochu ve třetí třetině jsme se uspokojili a polevili, což se mi nelíbilo. V příštím utkání s Libercem o první místo to nesmíme opakovat. Atmosféra utkání byla vynikající a chtěl bych osobně všem rodičům a fanouškům poděkovat, jakou atmosféru pro kluky a celý tým připravili. Myslím si, že by to mělo být inspirací pro ostatní ročníky a kategorie Slavie. Opravdu děkujeme a všechny zveme na středeční utkání s Libercem.“

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
A-TÝM 13.5.2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď ...

Číst více
ROZHOVORY 12.5.2024

Vzpomínka na minulou sezonu? Hned se mi vybaví slávističtí fanoušci v Kolíně, říká Gaspar

Obránce Michael Gaspar nastupoval v minulé sezoně střídavě za extraligový Mountfield a prvoligový Kolín. A právě v dresu Kozlů se střetl se Slavií v posledním zápase základní části v bitvě o ...

Číst více
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více