Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.12.2018

Důležitý souboj ve prospěch Slezanů, Slavia podlehla Havířovu

37. kolo, středa 19.12.2018, Havířov - Slavia
Havířov
5:1
1:0, 3:1, 1:0
Slavia

Branky a nahrávky: 14. R. Veselý (Maruna), 31. O. Procházka (Matai, Chroboček), 32. Maruna (R. Veselý, Rašner), 39. F. Seman (Mrowiec, Bořuta), 42. Pořízek (Gřeš) – 26. Brož (Vlček). Rozhodčí: Šutara, Obadal – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 1050. Střely na branku: 32:18. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Sestavy

Havířov

Lukáš (Bláha) – Matai, Chroboček, Bořuta, Mrowiec, Kachyňa, Rašner, Rutar – Rehuš, F. Seman, O. Procházka – L. Bednář, R. Veselý, Maruna – Kotala, Pořízek, Gřeš – Macuh, Cihlář, Bambula.

Slavia

Šorf (Málek) – J. Novák, Duda, Saňa, J. Drtina, Štibingr, Steinocher, Valík – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – J. Veselý, Najman, Kubica – Vlček, Kverka, Brož – Furch, Kohút, Šmerha.

Slávisté nezvládli utkání v Havířově. Místnímu AZ podlehli jasně 5:1. Po třech vítězstvích tedy museli sešívaní zakusit hořkost porážky. Jediným úspěšným střelcem Slavie byl Jaroslav Brož, který se trefil po přihrávce Vlčka. Osmnáctiletý útočník prokázal dobrou formu a znovu se prosadil. Na lepší výsledek to ale tentokrát nestačilo.

Do utkání slávisté vstupovali posíleni třemi výhrami v posledních třech zápasech a v úvodu byli aktivnějším celkem, bohužel však Pražany brzy přibrzdilo oslabení. Po ubráněné přesilové hře Havířova však červenobílé na koně vrátil prohřešek Slezanů. V početní výhodě to zkoušel individuálně Ondráček, do zakončení se však nakonec nedostal.

Z první větší příležitosti se ale prosadili domácí, ve 14. minutě nahodil Maruna kotouč za branku Šorfa, kam si najel Radek Veselý, který se dokázal efektivně obtočit kolem klece a nikým nehlídaný překonal strážce sešívané klece poprvé. Tempo utkání rázem začali udávat domácí a Slavia se již k ohrožení Lukáše v první periodě nedostala.

Brož zařídil vyrovnání, poté už se radoval jen Havířov

Druhá část hry nabídla na začátku dva dobré zákroky Šorfa, který nejprve zlikvidoval střelu Kotaly, a poté se zaskvěl proti dorážce Gřeše. Slavia se nevzdala a v čase 25:49 udeřila. Po dobré práci Vlčka za domácí klecí vyjel puk přímo zpoza branky na hokejku Jaroslava Brože, který potvrdil střeleckou fazónu a nedal Lukášovi šanci. Srovnáno.

AZ se ale dostal znovu brzy do vedení. Přesně v polovině utkání si při signalizované výhodě domácích najel na modré čáře na přihrávku Mataie Ondřej Procházka, ten osamocen pokračoval nadále vstříc brance hostů a následnou přesnou ranou k tyči prostřelil bezmocného Šorfa – 2:1.

Na druhé straně se vzápětí pokoušel o další srovnání stavu Najman, jeho teč se ale za Lukáše nedostala. O chvíli později se však znovu radovali domácí. Nešťastný odraz od brusle obránce Pražanů rozvlnil síť za Šorfem v čase 31:16 potřetí. Za střelce branky byl označen Jan Maruna.

Havířovští se ale v prostřední dvacetiminutovce radovali ještě jednou. V devětatřicáté minutě poslal přesnou přihrávkou Mrowiec do úniku Filipa Semana. Útočníku domácích se podařilo procedit kotouč mezi betony Šorfa a puk se doklouzal až do červenobílé branky – 4:1.

Vstup do závěrečné části se více vydařil domácím, kteří znovu skórovali. Ve 42. minutě projel jako nůž máslem obranou hostů Radek Pařízek a poslal havířovské hokejisty již do čtyřbrankového trháku.

Ke konci se ještě pokusili červenobílí snížit, ale pokusy Ondráčka a Brože zneutralizoval výborný Lukáš. Na opačné straně kluziště se ještě také činil Šorf, avšak ani jeden z brankářů už neumožnil případnou korekci skóre.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více