Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.3.2019

Nájezdové drama se smutným koncem, junioři tentokrát v Chomutově padli

ČF2, středa 20.3.2019, Chomutov - Slavia
Chomutov
3:2sn
1:0, 0:1, 1:1 - 0:0
Slavia

Branky a nahrávky: 39. Koláček (Chlán, Seemann), 43. Štefančík (D. Zeman, T. Koblížek), rozh. náj. Gut – 5. Janča, 49. Havrda (Brož, Duda). Rozhodčí: Zubzanda – Kokrment, Gerát. Vyloučení: 2:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Chomutov

Pavlát – Váchal, Šuráň, Seemann, D. Zeman, Beneš, D. Vaněk, Štochl – Štefančík, Vrhel, Chlán, M. Svoboda, Prokop, Jaroš, Koláček, T. Koblížek, Pech, Ouřada, Gut.

Slavia

Málek – Štibingr, Duda, Antoš, Mareček, Steinocher, Čapka, Holý – Brož, Kižlin, Všetečka, Havrda, Hradil, Hasil, Vlček, Turek, Labuzík, Janča, Petrák.

Sešívaná juniorka měla ve středeční podvečer na programu druhý zápas čtvrtfinálové série s Chomutovem, ve které před utkáním vedla 1:0 na zápasy. A i tento duel začala dobře a ještě minutu a půl před koncem druhé třetiny vedla, Piráti však dokázali dvěma góly skóre otočit. Po vyrovnávací brance ve vlastním oslabení nakonec došlo celé utkání až do nájezdů, kde v 10. sérii rozhodl chomutovský Gut. Čtvrtfinále hrané na tři vítězná utkání tak bude v sobotu v Praze pokračovat za stavu 1:1.

Slávisté začali druhý zápas čtvrtfinálové série podobným způsobem, jakým skončili souboj včerejší. Už na konci páté minuty totiž Jakub Janča vystihl nepříliš přesnou chomutovskou rozehrávku a i s trochou štěstí překonal Pavláta ránou mezi betony.

Piráti mohli srovnat krok hned vzápětí, proti Ouřadovi nicméně výtečně zasáhl Málek a následné vyloučení Hradila přečkali Pražané bez úhony. Naopak sami mohli odskočit do dvoubrankového vedení, leč Steinocher z mezikruží zamířil mimo, po backhandovém pokusu Všetečky pak Pavláta zachránila tyčka.

Domácí, vědomi si toho, že vyšli gólově naprázdno už ve čtyřech po sobě jdoucích třetinách, ve druhé části přidali na obrátkách. Hned v úvodu sice málem inkasovali po tečovaném projektilu Antoše, sami si pak však dokázali vypracovat velké množství šancí.

Štefančík se v úniku proti Málkovi neprosadil ani nadvakrát, Ouřada sám proti slávistickému gólmanovi vůbec netrefil bránu, ten samý hráč pak za omaskovaného muže červenobílých nedokázal dorazit nahození Seemanna.

Chomutovský tlak paradoxně ukončila až další přesilová hra po špatném střídání Slavie. Od té chvíle se až do 36. minuty hrál poněkud krkolomný hokej bez větších šancí. V té době si první přesilovku zahráli i Pražané a po hodně nepovedeném zakončení málem druhý gól vstřelil Brož, za brankovou čáru pomalu putující kotouč nicméně Pavlát dokázal na poslední chvíli vyrazit betonem.

Málkovu neprůstřelnost ukončili Piráti až po téměř pěti třetinách

Naplnilo se tak pověstné pravidlo nedáš – dostaneš. Piráti potřebovali bez pěti vteřin celých 99 minut k tomu, aby odčarovali Málkovo čtvrtfinálové kouzlo. Povedlo se to Josefu Koláčkovi, který v nabídnuté přesilovce objel hostující klec a o brusli dojíždějícího obránce srovnal na 1:1.

Společně se sirénou navíc dostal Chomutov puk do branky zásluhou Guta se Štefančíkem i podruhé, o pár setin vteřiny ale gól nemohl být uznán. Domácí to ale mrzet nemuselo – ze třetí třetiny uplynuly jen necelé tři minuty, když po zmatcích způsobených hrou vysokou holí překonal překvapenou sešívanou obranu prudkou ránou švihem Marcel Štefančík.

Po Seemannově další šanci měli navíc Piráti možnost přesilovky, místo uklidňujícího gólu však přišla hodně studená sprcha – vybojovaný kotouč zavezl Brož do útočného pásma, kde jej naservíroval Maximu Havrdovi. Slávistický útočník jej následně výstavním granátem pod břevno uklidil za bezmocného Pavláta.

Od té chvíle se hrálo velmi opatrně, jediné větší příležitosti zlikvidovali Málek s Pavlátem, v samotném závěru ještě málem přisoudil vítězství hostům Všetečka, s jeho ránou z hranice kruhů si ale domácí gólman dokázal poradit.

Šlo se tak do prodloužení, ve kterém se po dvou a půl minutách faulem provinil Havrda a nabídl tak domácím hodně výhodnou přesilovku 4 na 3. Těm se početní výhoda nicméně vůbec nepovedla, což nejspíš částečně způsobilo i drobné zranění Steinochera, po němž se musela na chvíli přerušit hra. Jinak se hrálo prakticky bez jediné střely na bránu, po deseti minutách se tak celé utkání posunulo až do samostatných nájezdů.

Ty musela rozhodnout až 10. série – za stavu 3:3 ujel Vlčkovi puk, naopak Michal Gut, jenž kličkou do forhendu přisoudil Chomutovu vítězství 3:2, které tak srovnalo stav čtvrtfinálové série na 1:1.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více