Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.3.2022

Sešívaní porazili Ústí a v předkole vyzvou Frýdek-Místek

51. kolo, středa 2.3.2022, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
1:4
0:2, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Ústí nad Labem

34. Urban (O. Bláha, Kottek)

Slavia

2. Ondráček (Žejdl), 16. Knotek (Kafka, Všetečka), 40. Havel (Knotek, Žejdl), 53. Machač (Kružík, Havel)

Statistiky

Rozhodčí: Sýkora, Veselý – Maštalíř, Hnát
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:22
Diváci: 1528

Sestavy

Ústí nad Labem

Zajíček – Drtina, Kottek, Trefný, Mareš, V. Brož, Jouza, Trávníček – Záruba, Vrdlovec, Š. Bláha – O. Bláha, Urban, Tůma – Simon, Bernat, Milfait – Čermák, Severa

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Všetečka – Doležal, Poletín, Ondráček – Machač, Žejdl, Kružík – Vlček, Kern, J. Brož

Slávisté zvládli poslední zápas základní části na jedničku. V Ústí nad Labem porazili tamní Slovan i přes jeho střeleckou převahu 4:1 a díky konečnému sedmému místu mají jistotu, že předkolo s Frýdkem-Místkem play-off začnou venku.

Slávisté měli před posledním zápasem základní části karty na stole vyložené jasně – vítězství za tři body by znamenalo jistotu konečného sedmého místa, při jakémkoliv jiném výsledku by se pak muselo počítat i s bodovými zisky nejbližších tabulkových sousedů.

A jak před odjezdem do Ústí sliboval útočník Robin Všetečka, slávisté si od začátku utkání šli pro vysněné tři body. Pod Střekovem se totiž do vedení dostali už po 83 odehraných vteřinách a velkou zásluhu na brzkém gólu měl zejména Lukáš Žejdl, jenž vyvezl puk do mezikruží a poslal jej směrem na domácí klec, kde jej ve velké skrumáži nakonec dokázal najít a za záda dezorientovaného Zajíčka doklepnout důrazný Martin Ondráček. Vedení hned vzápětí navíc mohl navýšit nejproduktivnější slávista Tomáš Knotek, jeho chytrá teč ale proletěla těsně nad břevnem.

Snad v ještě větší šanci se pak zkraje osmé minuty objevil Jiří Doležal, jenž nevyzrál na Zajíčka v samostatném úniku. Až tahle šance jakoby domácí Slovan probrala a i ten se dostal do několika příležitostí, tu největší nicméně neproměnil Tomáš Bernat, po jehož tvrdé ráně vyrazil Michajlov kotouč těsně vedle tyče. A i přesto, že Ústí nakonec v první periodě Slavii těsně přestřílelo, odcházelo nakonec do šatny hned s dvoubrankovým mankem, o nějž se postaral přesnou střelou na bližší tyč Tomáš Knotek poté, co ho chytrou přihrávkou z rohu našel na levém kruhu Petr Kafka.

Právě neproměněné šance ale Slovan do druhé třetiny nabudily a domácí hokejisté své soky pustili podle oficiálních statistik jen ke dvěma střelám na bránu – o to více je mohlo mrzet, že jedna z nich opět našla cestu za Zajíčkova záda. Ještě předtím se ale stala řada jiných zajímavých událostí.

Velký tlak a šok pro Slovan, před pauzou zvyšoval Havel

Nejprve jen pár desítek vteřin po návratu ze šaten z bezprostřední blízkosti neuspěl Štěpán Bláha, Ústečtí pak nevyužili ani třetí nabídnutou přesilovku, zejména díky skvělému Martinu Michajlovovi. Ten mohl těsně po polovině duelu sledovat jednu z mála velkých šancí svých spoluhráčů, Poletínova teč ale skončila těsně mimo. Naopak se po velkém tlaku o pár minut později mohl konečně radovat Slovan a bylo to zásluhou Ondřeje Bláhy s Tomášem Urbanem, kdy první jmenovaný našel dlouhou přihrávkou domácího střelce a ten využil přečíslení dvou na jednoho přesnou střelou na zadní tyč.

Domácí fanoušci si žádali vyrovnání a toho se těsně po konci další přesilové hry i téměř dočkali, Vrdlovec ale ve velké šanci přestřelil. Když už se navíc zdálo, že Ústí ze své herní převahy už nic nevytěží, přišel pro Slovan velký šok. Jen 27 sekund před druhou sirénou se totiž již zmíněné třetí trefy překvapivě dočkali Pražané. Radek Havel si po krásné individuální akci a narážečce s Tomášem Knotkem dostal až před Zajíčka, jehož dokázal na druhý pokus překonat. Slavia tak do šatny odcházela s vedením 3:1.

Třetí perioda byla už od začátku hodně nervózní a brzy přišla i první potyčka mezi Jakubem Trefným a Michalem, po němž si oba kohouti šli odpočinout na trestné lavice. Domácím ale i při hře ve čtyřech chyběl elán ze druhé třetiny a nedostávali se do tolika šancí, snad s výjimkou vlastního oslabení, kde nebezpečně a nakonec neúspěšně zahrozili Jakub Trefný a Erik Mareš.

Závěrečná desetiminutovka nakonec patřila Slavii, která si díky ní definitivně zajistila sedmé místo v tabulce. Nejprve si Robin Všetečka počínal v zakončení trpělivě a k dokonalosti mu scházelo snad jen to, aby Zajíček nevytáhl proti jeho povedené ráně ještě lepší zákrok, pojišťovací čtvrtá branka ale přišla nakonec jen chvíli poté a že to tedy byl zásah parádní. Daniel Kružík si na modré čáře vyměnil kotouč s Patrikem Machačem, zavezl jej do pásma a pak už si jen počkal, než se mu jeho spoluhráč probije až na vzdálenější tyč, kam následně naservíroval milimetrovou přihrávku před zcela odkrytou klec.

Slávisté tak v závěrečném kole základní části porazili Ústí nad Labem 4:1 a do předkola play-off vstoupí jako nejlépe umístěný tým – soupeřem mu v něm bude nakonec Frýdek-Místek, který sešívaní hokejisté letos porazili ve dvou ze tří případů.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Dnes špatný vstup do utkání, strašně brzy jsme dostali gól. Pak se to trochu srovnalo, ale obdrželi jsme druhý. Soustu věcí jsme udělali špatně z přemíry snahy, chtěli jsme strašně rychle vyrovnat, moc jsme propadali v útoku, Slavia pak jezdila do protiútoku. Rozhodla druhá třetina, měli jsme spoustu šancí, hráli jsme dobře, dali jsme gól, měli jsme tam ještě nějaké šance, zlomilo se to ale v závěru třetiny, kdy nám Slavia ujela a dala třetí branku. Třetí třetina byla taková utrápená, soupeř hrál chytře, když pak na konci přidal gól, tak bylo po zápase.

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Byl to poslední zápas základní části, chtěli jsme se dobře připravit na předkolo play off, myslím si, že se nám to výsledkově povedlo. Herně už to ale nebylo úplně podle představ. Jsme ale rádi, že jsme tu základní část takhle zvládli, musíme klukům poděkovat. Doufám, že se ještě trochu zlepšíme směrem do obrany, a že ještě uděláme nějaký výsledek.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více