18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.8.2024

Slávisté na úvod přípravy prohráli v Pardubicích s Jihlavou

turnaj, středa 14.8.2024, Jihlava - Slavia
Jihlava
7:2
3:1, 1:1, 3:0
Slavia

Branky

Jihlava

3. Baťa (Pořízek), 3. Chvátal (Fiala), 7. Kulda, 24. Kulda (Čachotský), 52. Kulda (Cachnín, Čachotský), 53. Jungwirth (Vrhel), 59. Čachotský (Pořízek)

Slavia

16. Šťovíček (Kočí, Novák), 24. Kajínek (Slavík, Průžek)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Roischel, Landsmann
Vyloučení: 5:4
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Jihlava

Beran – Bilčík, Jansons, Vovsík, Strejček, Ozols, Číhal (C), Fiala – Čachotský, Kulda, Cachnín, Štefančík, Vrhel, Jungwirth, Harkabus, Toman, Havránek, Baťa, Pořízek, Chvátal

Slavia

Cichoň – Kajínek, Kočí (A), Stejskal, Sýkora, Dráb, Brotánek – Průžek, Slavík, Smola, Novák (A), Slavíček, Šťovíček (C), Matějovský, Vašíček, Krums, Vopat, Tichý, Vosmík

Slávisté zahájili přípravu na nový ročník na Letních hokejových hrách v sestavě s řadou juniorů a s hráči na zkoušku. Na úvod turnaje prohráli v pardubické Enteria areně s Jihlavou, která se dostala během první desetiminutovky do tříbrankového náskoku. Svěřenci Aleše Tottera zareagovali trefami Šťovíčka a Kajínka. Soupeř ve zbytku utkání ale přidal další čtyři góly, a slaví tak v repríze loňského předkola vítězství.

V první prověrce před premiérovým ročníkem Maxa ligy vedl tým jako kapitán Martin Šťovíček, který se do Edenu přesunul před sezonou ze Znojma. Aleš Totter proložil sestavu osmi hráči, kteří loni pomohli juniorce k postupu mezi elitu.

Vstup do prvního přípravného zápasu se sešívaným vůbec nepodařil. Velké komplikace pro ně nastaly už ve třetí minutě, kdy šla Jihlava díky dvěma slepeným gólům Šimona Bati a Marka Chvátala do dvougólového vedení – 0:2. Situaci pro ně ještě zhoršil jejich bývalý spoluhráč Edgars Kulda, který poslal v sedmé minutě třetí puk do Cichoňovy brány – 0:3.

Svěřencům Aleše Tottera se nedařilo držet v útočném pásmu. Ideální příležitost na jejich útočné snažení měla přinést přesilová hra, což se také potvrdilo – kapitánu Martinu Šťovíčkovi stačilo na nekompromisní zavěšení z levého kruhu osm sekund z početní výhody – 1:3.

Brzké snížení, pak rychlá odpověď soupeře

Po začátku druhé periody vypadalo průběžné skóre pro Pražany mnohem lépe. Na rozdíl jedné trefy snížil David Kajínek, jehož střela se odrazila až za Beranova záda – 2:3. Jenže těsný stav vydržel pouze 40 sekund. Duklu vrátil do dvougólového náskoku svým druhým gólem Lotyš Edgars Kulda, jenž dorazil kotouč po individuální akci Čachotského do odkryté sítě – 2:4.

Blízko kontaktního gólu byl kapitán Šťovíček. Ten ale podruhé jihlavského gólmana nepřekonal, samostatný únik zakončil střelou, se kterou si Beran poradil.

Jihlava pojistila ve třetí třetině výhru třemi góly

Naděje na úspěšný vstup do přípravy zhatilo závěrečné dějství, v němž soupeř nastřílel do slávistické svatyně tři góly. Nejprve zkompletoval hattrick Edgars Kulda, k němuž se odrazil puk po střele Cachnína do brankové konstrukce a mohl pohodlně zamířit do odkryté brány – 2:5. Šestý gól přidal 66 sekund po Kuldovi Jonáš Jungwirth, který proměnil svůj samostatný únik střelou o tyč – 2:6.

Realizační tým zkusil závěr souboje odehrát v šesti hráčích. Kýžená trefa nepřišla, naopak Jihlavě pojistil minutu před koncem výhru Tomáš Čachotský – 2:7.

Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více