14. září
Zlín Slavia
17:30
18. září
Slavia Přerov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. srpna 2024

Je super vyzkoušet si i jiný styl hokeje, pochvaluje si nový kapitán Jan Holý

Novým kapitánem Slavie se v uplynulém týdnu stal obránce Jan Holý. Céčko na dresu vyvezl hned při svém prvním přípravném utkání, proti německému Selbu. „Oni na to docela vletěli a hodně nás dohrávali. Celý zápas jsme se ale zlepšovali, a to je pozitivní,“ hodnotil po střetnutí.

Honzo, stal ses kapitánem pro nadcházející sezónu. Co to pro tebe znamená?
Přináší to větší zodpovědnost, ale zase tolik se toho pro mě nemění. Je nás asi šest nebo sedm starších hráčů, kteří držíme ty mladší na uzdě, dáváme tomu nějaký řád a hlavně všem klukům pomáháme. Už loni jsem byl k ruce Lotarovi (Tomášovi Knotkovi), takže tentokrát se to jenom prohodí, ale budeme pokračovat v tom, co jsme dělali doteď. Akorát budu možná víckrát na koberečku u trenéra, ale jinak to bude podobné.

Můžeš prozradit, jak volba nového kapitána a asistentů probíhala?
S klukama jsme v kabině napsali pět jmen a trenéři z nich vybrali kapitána a asistenty.

Jsi tedy spokojený i se svými asistenty (Matěj Beran, Tomáš Knotek a Martin Novák)?
Jsou to všichni super kluci, kteří toho mají už spoustu odehráno a zažito. Věřím, že nám to bude fungovat dobře.

První domácí utkání nezkazila ani díra v ledu

Poprvé v přípravě jste vyjeli na domácí led. Jak sis užil návrat před fanoušky?
Ze začátku to bylo náročné, jelikož to byl můj první zápas. V první třetině jsem se do toho teprve dostával a měl jsem toho upřímně plné kecky. (smích) Oni na to docela vletěli a hodně nás dohrávali, ale zlepšovali jsme se celý zápas a to je na tom to pozitivní.

Na konci první třetiny se objevila díra v ledu a dohrávalo se tak až po přestávce. Jak hodně tě takové komplikace a zdržování dokáže rozptýlit?
Mě to neovlivní. Už to teda vypadalo, že se zápas úplně zruší, protože když jsme přišli po přestávce, tak to pořád nebylo ztvrdlé a Němci řekli, že asi není dobré na tom hrát, ale ledaři to pak zpevnili. Takže nakonec to dobře dopadlo, mohli jsme v klidu utkání dohrát a hlavně se nikomu nic nestalo.

Vždycky mě zajímalo, co se vám v těchto chvílích honí hlavou. Byl bys pro nedohrát, nebo by ti to bylo líto?
Rozhodně jsem chtěl hrát, každý zápas je dobrý. Je to jiné než trénink nebo si jen jít zabruslit. Zápas je určitě lepší, každý si ho užije a já se na ně vždycky těším. Takže bych byl nerad, kdyby se musel předčasně zrušit.

Je pro tebe hodně důležité vyzkoušet si v přípravě utkání i se zahraničními soupeři a nejen těmi, které budete potkávat v lize?
Jo, určitě! V zápase se Selbem jsme viděli odlišný hokej, než se většinou hraje tady v lize. Oni hráli jednoduše a snažili se nás dohrávat, lítali všude za námi a byli nepříjemní. Čekali jsme, že budou nepříjemní, ale přesto nás překvapili, jak moc.

Šlo tedy hodně o jejich styl hry?
Nejnepříjemnější bylo to, jak rozehrávali. Vzali to z pásma, hodili kříž na druhou stranu a už tam byl rozjetý frajer. A zkrátka jim to vycházelo.

Trénovali jste si před zápasem třeba i nějaká německá slovíčka, která byste mohli využít?
(smích) Bez komentáře!

Jan Holý v nové roli kapitána

Co ze zbytku přípravy vyhlížíš nejvíc?
Určitě se těším na ten turnaj do Německa, budeme hrát v Selbu. Tam si to určitě užijeme, bude tam, myslím, dobrá atmosféra, protože tam se chodí na hokej hodně i na nižší ligy, takže by to mohlo být vážně hezké.

Bude to pro vás možná o trochu snazší, když už jste si vyzkoušeli ten „německý“ hokej?
Uvidíme proti komu nastoupíme. První zápas hrajeme proti Deggendorfu, a pak se uvidí podle výsledku. Nicméně si myslím, že to bude podobné. A když fungovala naše jednoduchá hra teď a nebudeme to komplikovat ani tam, tak nám to půjde dobře.

Jaké máš vyhlídky na novou sezónu?
Všechno vyhrajeme. (úsměv) Samozřejmě, kdo by nechtěl vyhrávat. Musíme do toho jít, ukázat, že chceme vyhrát a jít si za tím.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 13.9.2024

Věřil jsem, že místo v týmu vybojuju. Přijmu roli, kterou mi trenéři nastaví, říká Smola

Ke Slavii se připojil až na startu přípravy na ledě, ale během měsíce dokázal přesvědčit trenéry, že si místo v kádru zaslouží. Dvaadvacetiletý útočník Jan Smola se tak může chystat na svoji soutěžní ...

Číst více
A-TÝM 12.9.2024

Přidejte si kalendář zápasů Slavie do svého mobilu či PC

Přidejte si náš kalendář do mobilu či PC a nenechte si ujít žádný zápas. Díky automatickým aktualizacím se případné změny v termínové listině projeví i na vašem zařízení.

Číst více
A-TÝM 12.9.2024

Smola a Slavíček v přípravě zaujali. Oba podepsali smlouvy se Slavií

Dvaadvacetiletý Jan Smola a o dva roky mladší Šimon Slavíček podepsali smlouvy v Edenu. Oba útočníci svými výkony v průběhu přípravy zaujali trenéry a budou i nadále součástí slávistického kádru.

Číst více
ROZHOVORY 11.9.2024

V Edenu chci atmosféru jako v závěru předešlé sezóny, přeje si Totter

K lepším výsledkům má Slavii pomoci i oproti loňsku rozšířený realizační tým. „Jsem mile překvapen, jak mají hokej rádi a kolik jsou toho schopni obětovat pro tým,” chválí své kolegy hlavní kouč Aleš ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Dor.
HC Slavia Praha
HC Rytíři Kladno
×
Dnes v 17:30 | Jun.
Mountfield HK
HC Slavia Praha