Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. ledna 2020

Pro další výhru do Havířova. Slávisté obléknou dresy s legendou

Slávisté se s pěti vyhranými zápasy v řadě vydávají na daleký výjezd do Havířova. Předposlední tým tabulky se v konkurenci úspěšnějších celků zatím hledá. Slávisté by tak rádi ze Slezska přivezli tři body a šestou výhru v řadě. Do duelu naskočí oba celky ve speciálních dresech.


O pořadí v play-off, 16. kolo: AZ RESIDOMO Havířov vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
7. místo (70 b.)
Tabulka
5. místo (74 b.)
114:114
Skóre
130:127
Jakub Kotala (16+21)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (24+22)
Jakub Kotala (16 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (24 gólů)
Ondřej Kachyňa (6+11)
Obránce
Jan Novák (5+16)
Aleš Stezka (91,33 %)
Jiří Matoušek (92,44 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,54 %)
Roman Málek (90,89 %)
Havířov – Č. Budějovice 1:7
Poslední zápas
Chomutov – Slavia 1:4


Už potřetí za sebou se Pražané představí na venkovním kluzišti. Na led Chomutova (4:1) i Litoměřic (4:3) se Říhově partě povedlo přenést dobré výkony, který tým podává od domácího zápasu s Porubou. V posledních pěti zápasech se dokonce před červenobílými museli sklonit i lídři soutěže z Českých Budějovic nebo druhý Přerov.

Výsledkem je tak pětizápasová šňůra bez porážky. K ní přispěl i Vítězslav Bílek, který v posledních zápasech gólově vynikal. Po příchodu do Slavie skóroval ve všech čtyřech utkáních – čtvrtou trefu přidal na ledě Chomutova.

Díky výsledkům posledních kol si sešívaní značně vylepšili i své postavení v tabulce. Pražanům se povedlo poskočit v pořadí úspěšnějších týmů na páté místo. Od sedmé pozice, která znamená nutnost hrát předkolo play-off, je dělí aktuálně čtyři body.

Slavia s Kadlecem, Havířov po debaklu

Sedmá příčka patří právě pondělnímu soupeři sešívaných – Havířovu. AZet se 70 body se snaží dotáhnout na Litoměřice (72 b.) a pátou Slavii. Sešívaným tak pondělní zápas s Havířovem může přinést (vzhledem ke stále nevelkým rozestupům v tabulce) poměrně důležité body.

Havířov se navíc v posledních zápasech hledá. Po třech lednových prohrách se mu sice povedlo porazit těsně (2:1) poslední Porubu, v posledním kole ale schytal tvrdý direkt. Z Českých Budějovic se AZet vracel s vysokou porážkou 1:7.

Proti Slavii se ale Havířovským letos daří. Vyhráli oba poslední duely (v Edenu 6:4, doma 3:0) a ze čtyř zápasů mají bilanci tří výher a jediné porážky.

Pátý vzájemný duel Havířova a Slavie okoření akce Legenda legendám, v rámci které nastoupí všechny týmy do pondělních zápasů ve speciálních dresech. Na ně přibude podobizna vybrané legendy (psali jsme zde).

Sešívaní si zvolili Petra Kadlece, jehož dres byl v této sezoně slavnostně vyvěšen ke stropu Edenu. Havířovský dres ozdobí David Pastrňák.

Zápas na havířovském ledě začíná v pondělních 17 hodin. Živý přenos můžete sledovat na webu Hokejka TV, nebude chybět ani textový přenost na stránce Onlajny.com.

Autor David Soumar
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více