Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
2. května 2023

Doufám, že náš hokej přiláká na zimák co nejvíc lidí, přeje si Holý

Od svého posledního působení ve Slavii vyspěl fyzicky i herně. Osmadvacetiletý obránce Jan Holý se vypracoval mezi nejlepší obránce Chance ligy, za posledních pět sezon nasbíral dohromady 116 bodů, což je druhé nejvyšší číslo mezi všemi obránci v tomto období. Teď se chystá formu potvrdit v Edenu.

Když jsi v sezoně 2016/17 přicházel do Slavie, byly to tvé první roky v profesionálním hokeji. Jak na tehdejší angažmá vzpomínáš?
Vzpomínám na to jenom v dobrém. Přišel jsem, když na Slavii nebyla ideální situace, ale udělali jsme tady dvě super sezony a hráli jsme dvakrát semifinále.

Jaké to bylo teď znovu přijít do slávistické kabiny?
Rozhodně se mi oživily vzpomínky. Těšil jsem se na lidi, které znám z dřívějška i na všechny nové tváře.

Po odchodu ze Slavie jsi prošel Kadaní, Jihlavou, Litoměřicemi, jak ses v průběhu těch let vyvinul jako hráč?
Určitě jsem se posunul, každé angažmá mi něco dalo. Ale největší posun pro mě byly Litoměřice, kde jsem se necítil svázaný, že udělám chybu, a to se všem hraje hned lépe.

„Cítím, že už patřím mezi zkušenější hráče s větší odpovědností.“
Holý o své roli v týmu

Co tě tedy vedlo k návratu do Edenu?
I když se mi v Litoměřicích líbilo, tak jsem cítil, že potřebuju změnu. Slavii jsem si vybral, protože se mi líbila nabídka a představa, kterou mi předložil pan Bednář. A také kvůli manželce, která pracuje u Prahy a bude to pro ní pohodlnější.

Zatímco při svém prvním angažmá ve Slavii jsi patřil mezi mladé hráče, teď bys měl být jedním z tahounů. Vnímáš větší odpovědnost za tým?
Ano, cítím, že už patřím mezi zkušenější hráče a ty, kteří mají větší zodpovědnost. Hlavně to tak mám sám i v hlavě nastavené, že musím týmu co nejvíce pomoct.

Co očekáváš od nadcházející sezony?
Očekávám, že se posuneme o kus dál oproti minulé sezoně, která tady skončila v předkole. Doufám, že budeme hrát hokej, který se bude lidem líbit a přiláká jich na zimák co nejvíce.

„Minulá sezona tady skončila v předkole, očekávám, že se posuneme trochu dál.“
Holý o cílech pro nadcházející ročník

Jak jsi trávil volno po sezoně?
Byl jsem na kratší dovolené s rodiči v Londýně a pak s manželkou u kamaráda v Itálii. A jinak jsem se snažil udržovat v nějaké kondici před začátkem přípravy.

Ta pro vás právě teď začíná. Jak se na ní těšíš? Přeci jen už asi víš, co můžeš pod vedením trenéra Tvrzníka očekávat…
No, těším se i netěším, některé věci mi nevadí, některé naopak v lásce nemám. Ale to k tomu samozřejmě patří a bez pořádné přípravy to nejde. Ale ano, myslím si, že vím co od toho očekávat.


Posily HC Slavia Praha pro novou sezonu


Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video