Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
4. května 2023

Zahrát si za Slavii byl od malička můj sen, svěřuje se Průžek

Má za sebou extraligové štace v Liberci či v Karlových Varech, od dětství si ale přál, že si zahraje za Slavii. „Jsem rád, že se mi to teď splní,” říká čtyřiadvacetiletý útočník, který současně se zahájením svého angažmá v klubu prožil ještě jednu šťastnou událost - v úterý přivítal na svět syna Tea.

Do Slavie přicházíš po vydařené sezoně v Šumperku, kterou jsi zakončil se 44 body v elitní desítce kanadského bodování. Jak ji hodnotíš?
Byla to asi moje nejlepší sezona v Chance lize. Měli jsme dobrou lajnu, sedli jsme si s Lukášem Žálčíkem a Davidem Bartošem jak lidsky, tak herně, a to se pak odrazilo na individuálních bodech. Ale týmově to bohužel dopadlo tak jak dopadlo.

Jirka a jeho syn Teo, který se narodil v úterý 2.5.

Nelákalo tě po takové sezoně vrátit se do extraligy?
Jsem ještě docela mladý a pro mě je důležité hlavně hrát. Když jsem byl dřív v extralize, tak jsem hrál třetí nebo čtvrtou lajnu a neměl jsem moc velký ice time, tak jsme se i s agentem domluvili, že pro můj vývoj bude lepší když ještě zůstanu v Chance lize a zopakuju tu dobrou sezonu, co jsem měl.

Proč ses rozhodl právě pro Slavii?
Slavii jsem si vybral, protože jí od malička fandím. Vždycky to byl můj sen někdy hrát za Slavii a jsem rád, že se mi splní. Navíc jsem z Prahy, takže když jsem měl tuhle možnost, tak to byla jasná volba.

Určitě sis ale mohl vybírat z více nabídek…
To je pravda, nabídek bylo víc, ale kromě toho, co jsem říkal, tak se mi teď narodil kluk, takže jsme si s přítelkyní říkali, že by bylo nejlepší, kdybychom se vrátili domů. I z tohoto hlediska mi dávala Slavia největší smysl.

„Jsem bruslivý, technický hráč. Určitě se ode mě budou očekávat body.“
Jiří Průžek o sobě a roli v týmu

V sezoně 2018/19 jsi krátce působil v Litoměřicích, kde ses potkal se současným trenérem Slavie Danielem Tvrzníkem, bereš to jako výhodu?
Určitě je to další věc, která při rozhodování hrála roli. Je to velké plus, když jdete do nového týmu a znáte trenéra a on zná vás.

Jak bys představil sám sebe fanouškům?
Jsem bruslivý, technický, určitě se ode mě budou očekávat body. Věřím, že nějaké udělám a pomůžu co nejvíc týmu. Chtěl bych Slavii pomoci k těm nejlepším místům v tabulce.

Jaká byla Slavia jako soupeř?
Vždycky hodně nepříjemná. I když se jí minulý rok ze začátku moc nedařilo, tak pořád se proti ní hrálo těžce, hlavně v Edenu, se Šumperkem jsme tady oba zápasy prohráli velkým rozdílem. Ale vždycky to byl hokej nahoru dolu.

V jednom ze dvou zápasů v Edenu jsi dokonce dával gól, vybavíš si ho?
Jojo, pamatuju si to, myslím si, že to bylo v přesilovce. Ale prohrávali jsme v tu dobu už asi 4:0, takže to byl jen gól na snížení.

„Čekali jsme narození syna, tak se všechno točilo kolem toho.“
Jiří Průžek o tom, jak trávil období před startem letní přípravy

Jak jsi trávil posezonní volno?
Vzhledem k tomu, že jsme čekali narození syna, tak se všechno točilo kolem toho. Jinak jsem po sezoně začal chodit hrát fotbal za jednu vesnici, na tenisy a dával jsem si spíš volno a těšil se až to začne.

Je pro tebe letní příprava nepříjemná součást sezony?
Poslední léta už ne, hodně se to změnilo. Nemáme tří nebo čtyřhodinové tréninky, ale většinou kolem hodiny, hodiny a půl. Těším se na to, mám rád, když je to takhle nastavené. Máme plán od kondičního trenéra a jedeme podle nových trendů.


Posily HC Slavia Praha pro novou sezonu


Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více