28. září
Pardubice B Slavia
17:00
2. říjen
Slavia Sokolov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
13. května 2024

Zkušenost do týmu. Slavii posílí produktivní Martin Novák

Pětatřicetiletý útočník Martin Novák patří mezi prvoligové stálice. V uplynulé sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Zlína a i na předchozích štacích vždy patřil k lídrům týmu. Jeho novým domovem teď bude Eden.

„Trenér Totter mě oslovil, když se dozvěděl, že nemám podepsanou smlouvu ve Zlíně. Mluvil se mnou i Patrik Eliáš, nastínili mi svoji představu, vizi klubu a seznámili mě s rolí, kterou by mi chtěli dát,” popisuje Novák.

„Důležitými faktory pro mě byla i historie klubu a dobré jméno, které Slavia má. A volal mi pak taky můj kamarád a bývalý spoluhráč Roman Přikryl, který mě k tomu trochu popíchl,” nechává nahlédnout do svého rozhodování.

„Máme mladý tým a Martin do něj přinese zkušenosti a pracovní morálku. Je to lídr se skvělým charakterem, jako hráč využitelný na obou koncích hřiště, může hrát přesilovku i oslabení. Počítáme, že s ním budeme mít další výbornou lajnu a budeme mít sílu rozloženou do čtyř kvalitních formací,” přibližuje hlavní trenér Aleš Totter.

Novák se může pochlubit bohatým prvoligovým životopisem. Kromě Zlína působil v Ústí nad Labem, Litoměřicích, Českých Budějovicích, Prostějově a Kolíně a všude patřil k tahounům. Celkem v 691 utkáních nasbíral 403 bodů za 143 gólů a 260 asistencí.

Zahrál si i v nejvyšší české soutěži. Sezonu 2020/21 odehrál v Českých Budějovicích, další zápasy nasbíral na střídavých startech v Hradci Králové (10 utkání) a na Spartě (4 utkání). V extralize má v 58 zápasech 19 bodů (9+10).

Rozhovor s Martinem Novákem přineseme na webu v nejbližších dnech.

Předsezonní slávistické příchody:

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
PREVIEW 27.9.2024

Slavia změří síly s posledním Dynamem. Prodlouží sérii výher?

Letošní ročník Maxa ligy pokračuje ve vysokém tempu. Sešívaní tentokrát vyrazí na půdu pardubického béčka, které na startu nové sezony ještě nevyhrálo a krčí se na posledním místě tabulky. Tým ...

Číst více
OHLASY 26.9.2024

Je tu super týmový duch. Slavii fandí i táta, říká debutant Vít Beran

Talentovaný bek Vít Beran v úterý debutoval v dresu Litvínova v extralize a o den později si v Edenu odbyl premiéru i ve druhé nejvyšší soutěži v barvách Slavie. I když to pro dvacetiletého zadáka ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 25.9.2024

Knotek o neuznané trefě: Myslel jsem, že je to gól. Kluci mě vyvedli z omylu

Tomáš Knotek se díky zkrácení disciplinárního trestu ukázal fanouškům už v duelu s Piráty. „Když dáte gól v prvním zápase, dýchá se lépe. Jsem rád, že jsem pomohl týmu," říká zkušený forvard, který ...

Přehrát video
ZÁPASY 25.9.2024

Slavia si připisuje třetí výhru, Piráti si z Edenu odváží bůra

Pražané v Edenu přivítali nováčka z Chomutova. S Piráty nejdřív prohrávali, ale duel rychle otočili a soupeři nastříleli bůra. První důležité branky v sezóně si připsali Vojtěch Polák a Marek Slavík. ...

Číst více
×
Dnes v 17:00 | Dor.
HC Slavia Praha
HC Energie Karlovy Vary
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Slavia Praha