Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
2. května 2023

Doufám, že náš hokej přiláká na zimák co nejvíc lidí, přeje si Holý

Od svého posledního působení ve Slavii vyspěl fyzicky i herně. Osmadvacetiletý obránce Jan Holý se vypracoval mezi nejlepší obránce Chance ligy, za posledních pět sezon nasbíral dohromady 116 bodů, což je druhé nejvyšší číslo mezi všemi obránci v tomto období. Teď se chystá formu potvrdit v Edenu.

Když jsi v sezoně 2016/17 přicházel do Slavie, byly to tvé první roky v profesionálním hokeji. Jak na tehdejší angažmá vzpomínáš?
Vzpomínám na to jenom v dobrém. Přišel jsem, když na Slavii nebyla ideální situace, ale udělali jsme tady dvě super sezony a hráli jsme dvakrát semifinále.

Jaké to bylo teď znovu přijít do slávistické kabiny?
Rozhodně se mi oživily vzpomínky. Těšil jsem se na lidi, které znám z dřívějška i na všechny nové tváře.

Po odchodu ze Slavie jsi prošel Kadaní, Jihlavou, Litoměřicemi, jak ses v průběhu těch let vyvinul jako hráč?
Určitě jsem se posunul, každé angažmá mi něco dalo. Ale největší posun pro mě byly Litoměřice, kde jsem se necítil svázaný, že udělám chybu, a to se všem hraje hned lépe.

„Cítím, že už patřím mezi zkušenější hráče s větší odpovědností.“
Holý o své roli v týmu

Co tě tedy vedlo k návratu do Edenu?
I když se mi v Litoměřicích líbilo, tak jsem cítil, že potřebuju změnu. Slavii jsem si vybral, protože se mi líbila nabídka a představa, kterou mi předložil pan Bednář. A také kvůli manželce, která pracuje u Prahy a bude to pro ní pohodlnější.

Zatímco při svém prvním angažmá ve Slavii jsi patřil mezi mladé hráče, teď bys měl být jedním z tahounů. Vnímáš větší odpovědnost za tým?
Ano, cítím, že už patřím mezi zkušenější hráče a ty, kteří mají větší zodpovědnost. Hlavně to tak mám sám i v hlavě nastavené, že musím týmu co nejvíce pomoct.

Co očekáváš od nadcházející sezony?
Očekávám, že se posuneme o kus dál oproti minulé sezoně, která tady skončila v předkole. Doufám, že budeme hrát hokej, který se bude lidem líbit a přiláká jich na zimák co nejvíce.

„Minulá sezona tady skončila v předkole, očekávám, že se posuneme trochu dál.“
Holý o cílech pro nadcházející ročník

Jak jsi trávil volno po sezoně?
Byl jsem na kratší dovolené s rodiči v Londýně a pak s manželkou u kamaráda v Itálii. A jinak jsem se snažil udržovat v nějaké kondici před začátkem přípravy.

Ta pro vás právě teď začíná. Jak se na ní těšíš? Přeci jen už asi víš, co můžeš pod vedením trenéra Tvrzníka očekávat…
No, těším se i netěším, některé věci mi nevadí, některé naopak v lásce nemám. Ale to k tomu samozřejmě patří a bez pořádné přípravy to nejde. Ale ano, myslím si, že vím co od toho očekávat.


Posily HC Slavia Praha pro novou sezonu


Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 17.5.2024

Slávisté půjdou v rámci letní přípravy i na led. Jaké je aktuální složení týmu?

Slávisté mají za sebou dva týdny letní přípravy, kádr A-týmu aktuálně čítá 35 jmen. S mužstvem se mimo jiné připravují i úspěšní junioři, kteří v uplynulé sezoně vybojovali postup do extraligy, z ...

Číst více
A-TÝM 16.5.2024

Posila realizačního týmu. Novým asistentem je Radek Hlavatý

Trenérský štáb pro novou sezonu rozšíří třiačtyřicetiletý Radek Hlavatý, který bude společně s Vojtěchem Šikem asistentem hlavního trenéra Aleše Tottera. Do Slavie přichází z Kladna, kde trénoval ...

Číst více
ROZHOVORY 15.5.2024

Obránce Veber: Chytit začátek sezony za pačesy, to by měl být náš nejbližší cíl

Václav Veber se vrací do prostředí, kde to sice zná, vzhledem k proměně kádru bude dle jeho slov ale zároveň nové. Se Slavií by chtěl uspět a ví, že dobrý start může být klíčový. „Abychom mohli hrát ...

Číst více
ROZHOVORY 14.5.2024

S Berym je těžké vyhrát slovní výměnu, směje se Kočí

Slávističtí fanoušci si Fabiena Kočího dobře pamatují ze série s Jihlavou v posledním play-off. Když se na ledě jiskřilo, byl u toho často právě jedenadvacetiletý obránce. „Snažil jsem se jít trochu ...

Číst více